• Plavei – Cultuurtraject

  In 2015 ontstond Plavei uit een fusie van twee woningcorporaties. Ik mocht het cultuurtraject begeleiden en gaf de interne communicatie tijdens het fusietraject vorm en inhoud. Ook ontwierp en begeleidde ik een bijeenkomst met stakeholders, medewerkers en klanten voor het beleidsplan.

   

  Actieve werkvormen

  Elkaar leren kennen stond centraal bij aanvang van het cultuurtraject. Samen met een werkgroep cultuur bedachten we hoe dat het beste zou kunnen. In een ‘over de streep’-sessie ontdekten de medewerkers dat er meer was dat hen bindt dan dat zij verschillen. We onderzochten wat samenwerking waardevol maakt. Daarvoor begeleidde ik een world café-bijeenkomst, waarin medewerkers samen betekenis gaven aan wat zij onder plezierige samenwerking verstaan. Uit de opbrengst haalde de werkgroep kernwoorden voor de gewenste cultuur van Plavei. Daarvan lieten we aansprekende tekeningen en een animatie maken.

   

  Open space

  Naast het cultuurtraject vroeg Plavei me mee te denken met een manier om stakeholders een rol te geven in het nieuwe strategische beleidsplan. Ik adviseerde een ‘open space’ bijeenkomst te organiseren voor zowel stakeholders, huurders én medewerkers. In deze ‘open space’ kon iedereen onderwerpen aangeven die hij belangrijk vindt voor Plavei en daarover spraken deelnemers in wisselende groepen en aan statafels met elkaar. Ik ontwierp en begeleidde de bijeenkomst ‘Onderweg naar Plavei’, samen met visueel begeleider Frank Los. De opbrengst van de bijeenkomst vormde de basis voor het strategisch beleidsplan van deze corporatie uit Montferland.