• Mensen laten doen waar zij goed in zijn!

  Ik ben veranderkundige, procesbegeleider en thuis in communicatie bij veranderingen. Mijn opdrachtgevers zijn woningcorporaties, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties.

   

  Ik ben duidelijk, pragmatisch en een doener. Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Ik verbind en verduidelijk. Met enthousiasme, energie en hart voor mensen!

   

  Hier sta ik voor

  Mijn missie is veranderprocessen en projecten succesvol te laten verlopen, door mensen simpelweg te laten doen waar ze goed in zijn. Ik help als procesbegeleider met het creëren van de juiste omstandigheden. Communicatie – in de zin van samen werken aan en samen betekenis geven aan wat er moet gebeuren – is voor mij de motor van een verandering.

   

  Het Latijnse woord communicare betekent ‘iets gemeenschappelijk maken’

   

  Ik werk samen. Omdat 1 + 1 = 3.

  Zoals ik geloof in samenwerking met management en medewerkers om tot resultaat te komen, geloof ik ook in samenwerking met andere specialisten die mij kunnen versterken. Zo werk ik als associé voor het communicatie- en vormgevingsbureau Einder Communicatie uit Nijmegen en begeleid ik Scrum-trajecten voor Scrum Company. Daarnaast beschik ik over een netwerk aan organisatieadviseurs, trainers en coaches die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het beantwoorden van jouw vraag.

   

  Mijn achtergrond

  Ik werk inmiddels ruim 20 jaar als procesbegeleider en communicatieadviseur voor onder meer woningcorporaties en zorginstellingen. Dat deed ik in loondienst (bij woonstichting Vivare en de gemeente Lelystad) en aan de bureauzijde (Van Nimwegen). Sinds juni 2009 heb ik mijn eigen adviesbureau, Berentsen Communicatie.

   

  Voor mijn ontwikkeling tot veranderkundige volgde ik het programma In de Wind (tegenwoordig Ontwikkeling in Ondernemerschap) van Sioo.

   

  Daarnaast ben ik gecertificeerd Scrum Master: een methode waarmee in projecten sneller, beter en met meer plezier resultaat wordt bereikt.